Verankeren & beveiligen

Verankeren en beveiligen van kruin en boom

Bescherm je huis én beveilig je boom voor wind, storm, sneeuw of bliksem

Image
  • Verankeren met de nodige kennis, na de boomfitanalyse.
  • We gebruiken enkel de beste materialen voor het verankeren.
  • De ankers worden op een vaste tijdstip door ons gecontroleerd, we hebben dit zelf in de agenda genoteerd
afspraak maken

Waarom verankeren?

Het verankeren van takken of bomen is alleen nodig indien er sprake is van een plakoksel. Daarom komen we graag bij je langs om te controleren of dit het geval is of niet.

Een plakoksel is een tak of een deel van de stam die niet op een correcte manier vastgehecht is aan de (hoofd)stam. Door gewicht of storm kan die tak dan uitbreken.

Het anker zorgt er niet voor dat de tak niet kan uitbreken. Het zorgt er enkel voor dat bij de uitbraak er geen schade veroorzaakt wordt aan zijn omgeving: je woning, wagen, garage, andere bomen,...

Verankeren moet uitgevoerd worden door mensen met voldoende opleiding en ervaring. 

Ondertussen hebben wij 20 jaar ervaring in het verzorgen van bomen op de correcte manier.

Verankeren is slechts bij uitzondering nodig.

Laat je niets op de mouw spellen, wat verankeren is slechts bij uitzondering een noodzaak. Laat dus best eerst een controle uitvoeren om te zien of de werken wel noodzakelijk zijn.

Eens de ankers door ons zijn aangebracht, wordt je opgenomen in onze agenda en komen we op regelmatige basis je bomen controleren. Je hoeft dus zelf niets te onthouden, na contact komen wij terug bij je langs.

De ankers moeten immers om de zoveel jaar hernieuwd worden, en in de tussenperiode bekeken worden of de veiligheid nog in orde is.